[005] Conepte de solar. Dret d'edificació en sòl urbà

- A la vista de la darrera frase del punt primer de s'article 28 de sa LUIB, enteneu que la inclusió a la que es refereix la lletra d, del 25 d la mateixa llei, s'ha d'entendre únicament quan l'àmbit sigui objecte de reparcel·lació, com fa esment es 384 del reglament
- El que sembla clar és que el motiu d'haver d'esperar a tenir aprovat el projecte de reparcel·lació , o haver-se acordar la seva innecessarietat, és tan senzill com haver de saber quins seran els terrenys adjudicats a cada propietari.
- Recordem que diuen els articles esmentats:  Article 28. Dret d’edificació de les persones propietàries de sòl urbà. 1. Les persones propietàries de terrenys en sòl urbà tenen el dret a edificar-hi, d’acord amb les determinacions del planejament urbanístic i mitjançant l’atorgament de la llicència d’edificació corresponent, si s’ha assolit la condició de solar de conformitat amb l’article 25 anterior, tret que els terrenys estiguin sotmesos al règim de les actuacions de dotació.
Així mateix, tenen el dret de promoure, quan els terrenys estiguin sotmesos al règim de les actuacions de transformació urbanística, la tramitació dels instruments de planejament, la gestió i l’execució necessàries per poder fer efectiu el dret a edificar, de conformitat amb el que estableix aquesta llei. 
Article 25. Concepte de solar.    1. Tenen la consideració de solar els terrenys classificats com a sòl urbà que siguin aptes per a l’edificació, segons la qualificació urbanística, i compleixin els requisits següents:   d) No hagin estat inclosos en un àmbit subjecte a actuacions urbanístiques pendents de desenvolupament.   Reglament de la LOUS.
Article 384.  Llicències d’edificació simultànies a les obres d’urbanització. 1. Es pot autoritzar l’execució simultània de les obres d’edificació i d’urbanització o de reurbanització, en el cas de terrenys inclosos en àmbits subjectes a actuacions de transformació urbanística, mitjançant l’atorgament de la llicència d’edificació corresponent abans que la parcel·la assoleixi la condició de solar, quan concorren tots els requisits següents:
a) Que l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació sigui ferma, o bé, si la reparcel·lació és innecessària, que s’hagi formalitzat la cessió obligatòria i gratuïta de terrenys.
- Efectivament,.., aquest tret q els terrenys estiguin..., amb concordança amb el 384 del reglament, em fa pensar que una nova delimitació d'una unitat d'actuació operada a l'any 2012, en la que no s'ha de reparcel·lar, i que és sòl urbà, no es poden deixar de donar llicències, essent negades aquestes per l'administració amb l'excusa de què l'acte administratiu no és ferma
- D’entrada tindrà que pagar el 15% d’aprofitament, essent necessària una memòria de viabilitat econòmica per veure els números. I per tant no es pot donar directament la llicència
- Amb tots els meus respectes, no estic gens d'acord, ja que des propi tenor literal dels articles citats, es desprèn, al manco aquesta és sa lectura que jo faig, que si sa delimitació no implica actuació de transformació urbanística, i vull ressaltar transformació, ses llicències es podrien donar, repeteixo que és s'interpretació d'un alumne discrepant
- No se el cas. Però, segon dius es a una UA i serà per alguna raó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario