[004] Esgotament de l'edificabilitat d'un solar per un altre

- Algú podria dir-me sí coneix algun cas d'esgotament d'aprofitament d'un solar per un altre, separat per un vial o carrer i per una zona verda?

No conec cap cas com es que dius, a lo millor com a explotació turística sí.
Recentment m'he trobat un cas d'agrupació a sòl rústic de dues parcel·les que estan separades per un camí, on tenim el vist i plau del Consell Insular, per si te pot servir d'alguna cosa.


Idò jo sí que m'he trobat amb un cas a urbà on s'està invocant un esgotament d'aprofitament del solar amb llicència concedida per l'edificació d'enfront, separada pel vial o carrer.

Realment estrany.

Qui és que invoca l'esgotament?  Promotor, propietat del solar, de l'altre, Ajuntament, ....

- La propietat del solar d'enfront, amb una llicència més antiga, i que diu que l'altre solar no té aprofitament perquè el s'ha fet seu amb una agrupació molt antiga, 74, no reflectida a cap planejament posterior. Per jo un autèntic desbarat 

Totalment d'acord amb lo de desbarat. Vols dir que els dos solars estan agrupats i realment i registralment  només es un solar? Qui és el propietari d'aquest solar únic?

Si ja estan agrupats crec que és una altra història, pot ser en aquest cas sí que pot agafar l'aprofitament de tota la finca registral i concentrar-la en un sector, això sí, respectant els màxims d'alçada, profunditats edificables, separacions a llindes, etc, que li correspongui segons la normativa municipal.

A veure, per lo poc que jo sé d'urbanisme, tan sols els àmbits d'actuació poden tenir aquesta condició de discontinuïtat amb un aprofitament global, .., però quan ens referim a solar ens referim a un aprofitament lucratiu derivat d'un repartiment anterior de beneficis i càrregues i que li donaran la possibilitat al titular a poder exercir el seu dret a edificar d'acord amb el seu aprofitament

- És un problema habitual de l’urbanisme que passa perquè es vol aplicar una normativa d’ara, sense cap tipus de flexibilitat,  a situacions de fet consolidades. Es vol regular el passat, quan això no és possible.

Pep, amb tots els meus respectes, m'estic referint a una situació originada a la dècada dels 70 amb una excel·lent llei del sòl del 56, que a grans trets ho regulava tot, i que les lleis posteriors no han variat l'essència bàsica de l'urbanisme: planificació, urbanització i edificació.

- No era cap crítica a tu ni molt menys, xerrava en general, desconec de quin assumpte es trata...

- No Pep, no ho he dit amb aquest sentit, per wsp és complicat, però m'ha semblat entendre que et referies a què s'aplica el règim jurídic actual a fets esdevinguts en un altre règim.

- Sí, es molt complicat, per no dir impossible

No hay comentarios:

Publicar un comentario